Vostok Amfibia on 1967 Neuvostoliitossa suunniteltu sukeltajankello. Kello on kuuluisan Chistpolin kellotehtaan käsialaa ja sen ovat suunnitelleet Mikhail Novikov ja Vera Belov. Kello on suunniteltu Neuvostoliiton puolustusministeriön tilaama ja se on suuniteltu Neuvostoliiton laivaston sukeltajien käyttöön. Kello on valmistettu kokonaan neuvosto-osista ja siinä sen suunnittelussa on muutamia erittäin mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Amfibian takakansi on suunniteltu normaalista sukeltajankellon rakenteesta poiketen siten, että kellon takakansi ja kiristysrengas painautuvat veden paineen vaikutuksesta kellon ylisuurta tiivisterengasta vasten, joka menee kasaan noin 20-30% kellon ollessa maksimisyvyydessä. Tiiviste on valmistettu erikoisvalmisteisesta kumista, joka palautuu oikeassa tahdissa muotoonsa pintaan tultaessa, ja pitää kellon vesitiiviinä.

Amfibian lasike on suunniteltu toimimaan samalla periaatteella. Lasike on eräänlaista paksua pleksiä. Pleksin joustavuus mahdollistaa sen laajenemisen paineen vaikutuksesta ja muotoutumisen tiiviimmin kuorta vasten.

Näiden ratkaisujen vuoksi kello muuttuu itseasiassa sitä tiiviimmäksi, mitä suurempi paine siihen kohdistuu.

Amfibiasta on useita eri variaatiota tai korimalleja. Alempana olevassa kuvassa esimerkkejä muutamista malleista.

Kuvahaun tulos haulle vostok amphibia case types

Vostok on myös rikkaaseen hstoriaansa nähden hyvin halpa kello – tai halpa ihan noin muutenkin. Kelloa myydään esimerkiksi Ebayssä halvimillaan noin 70 eurolla. Kelloon on myös saatavissa lukuisia modausosia, jos orkkis-Amfibiasta haluaa rakennella itselleen uniikin beaterin päivittäiseen käyttöön.

Alla olevassa videossa näytetään pieni moduksen tekeminen vasta paketista otettuun Amfibiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s